16 de desembre del 2007

Presentació del Triangle

"FLAVIUM EGARA", es un Triangle Maçònic Sobirà constituït lliurement per 3 Mestres Maçons el 12 de desembre del 2007 (e.v.) i què s’acull per voluntat pròpia als auspicis de la Volta del Cel amb la qual treballa a la Gloria del Gran Arquitecte de l’Univers i imposant-se com a missió conrear els ideals de la Francmaçoneria Universal, No dogmàtica, Mixta i LLiberal.

PROCLAMA SOLEMNEMENT:
Que es proposa treballar, segons els usos Tradicionals, a la Gloria del Gran Arquitecte de l’Univers i en presencia de les Tres Grans Llums.
Que el seu profund respecte d’aquests símbols expressa la seva voluntat de mantenir viu el tresor de la Tradició, tal com ens a estat llegat pels qui començaren i crearen la Francmaçoneria, dels quals en som, i així ho assumim, innegablement, els seus hereus i dipositaris.

DECLARA:
Que es nega a donar una interpretació o una determinació del sentit o de l’abast dels Símbols, particularment del Volum de la Llei Sagrada i del Gran Arquitecte de l’Univers.

RECONEIX:
A cada Francmaçó la més gran i la més absoluta llibertat de pensament, de consciencia i de determinació dels Símbols en virtut de la pràctica de la tolerància maçònica, que permet, a cada Francmaçó, en la seva pròpia recerca de la Veritat, testimoniejar davant els seus Germans el què, personalment, ha pogut deduir de l’estudi dels Símbols. Però sense pretendre mai imposar la seva interpretació personal.

DE LA CONSTITUCIÓ O PRINCIPIS GENERALS DE LA ORDE MAÇÒNICA

a) La Francmaçoneria, institució essencialment filantròpica, filosòfica i progressista, té per objecte la recerca de la veritat, l’estudi de la ètica i la pràctica de la solidaritat. Treballa pel millorament material i moral, i pel perfeccionament espiritual, intel·lectual i social de tota la humanitat.
b) Te com a principis la tolerància mútua, el respecte de l’altre i d’un mateix, i la més absoluta llibertat de consciencia.
c) Considerant que les concepcions metafísiques i religioses son del domini exclusiu de l’apreciació particular de cada persona rebutja qualsevol afirmació dogmàtica.
d) Té per divisa: Llibertat, Igualtat i Fraternitat.
e) Cada Francmaçó interpretarà la invocació al Gran Arquitecte de l’Univers, segons el què la seva consciencia li mani amb el més absolut respecte vers les diferents interpretacions dels Germans que les sustenten.
f) La Francmaçoneria te el deure d’estendre a tots els components de la humanitat els llaços fraternals que uneixen als Francmaçons per tota la superfície de la Terra
g) Recomana als seus membres propagar els seus ideals amb l’exemple, la paraula i els escrits, mantenint en tot moment la necessària discreció dels afers i assumptes interns.
h) El Francmaçó té el deure d’ajudar, il·lustrar i protegir en tot moment al seu germà i defensar-lo davant de qualsevol injustícia.
i) La Francmaçoneria considera el treballs com un dels deures essencials de les persones i honra igual el treball manual com el intel·lectual.
j) La Francmaçoneria te signes i emblemes d’un gran significat simbòlic que només es poden revelar amb la Iniciació.
k) Aquests símbols presideixen, en les formes determinades pels diferents Ritus, els treballs dels Francmaçons i els permet que es reconeguin i s’ajudin per tota la superfície de la Terra.
l) La Francmaçoneria no imposa cap interpretació dogmàtica d’aquests símbols.
m) La Iniciació comporta varis Graus: Els tres primers son els d’Aprenent, Company i Mestre.
n) El grau de Mestre es l’únic que dona als Francmaçons la plenitud dels drets maçònics.
o) Ningú pot ésser dispensat de les proves prescrites pels rituals.
p) La Sobirania s’exerceix per sufragi universal.
q) En les reunions maçòniques tots els Francmaçons son iguals. No existeixen entre ells cap més distinció que les de la jerarquia necessària imposada per les diferents funcions.